Aanschaf

Aanschaf

Wanneer u de groene letters ziet, is dit een doorverwijzing naar een andere website met informatie.

De Mopshond is een leuke gezelschapshond. Hij is uitstekend geschikt voor een gezin met kinderen, maar denk eraan dat u de kinderen goed leert, hoe ze met de hond om moeten gaan. Een hond is geen speelgoed! Een mops houd van gezelschap om zich heen. Ze kunnen echt wel een paar uurtjes alleen zijn, maar een huis waar alle gezinsleden de hele dag van huis zijn voor werk is geen geschikte plek voor een van mijn pups.

Heeft u nog nooit een mops in het echt gezien? Ga dan eens kijken op een hondenshow. Daar zijn meerdere fokkers van het ras en u ziet gelijk een groot aantal mopsen bij elkaar. Vraag het wel even van te voren of u de mops mag aanhalen, want misschien moet die wel over een paar minuutjes de ring in. Hier kunt u ook uw vragen over het ras stellen aan de mopsenliefhebbers.

Kijk goed uit waar u de hond koopt. Op www.marktplaats.nl is het aanbod ontzettend groot, maar daar zitten enorm veel broodfokkers tussen, mensen die honden fokken met het doel er zoveel mogelijk geld aan te verdienen. De dieren leven vaak in zeer erbarmelijke omstandigheden. Ook worden er zeer regelmatig voor weinig geld Mopshond pups uit Oostbloklanden gekocht, deze worden bij een zelfde soort volwassen teefje gezet alsof dit de moeder zou zijn en voor veel geld verkocht aan argeloze kopers. De echte moederhonden zitten weg te kwijnen in koude, vieze hokken in het Oostblok en zijn bijna constant drachtig. Vaak worden er ook iets oudere pups aangeboden door zogenaamde eigenaren die er wegens omstandigheden niet meer voor kunnen zorgen. Laat u niet misleiden, vaak gaat het ook hier om Oostblokpups. Er is ook een website waar u de broodfokkers kunt vinden en waar u dus géén puppy moet kopen.

Behalve dat het natuurlijk een zeer kwalijke zaak is dat de fokdieren zo slecht worden behandeld, zijn de pups vaak ziek of worden ziek. Veel Mopshond pups van broodfokkers ontwikkelen bijvoorbeeld een erfelijke ziekte of krijgen bijvoorbeeld de meestal dodelijke ziekte Parvo.

De mogelijkheid op een erfelijke ziekte is natuurlijk ook bij de Nederlandse erkende fokker mogelijk, maar door zorgvuldige selectie van fokdieren door fokkers die weten wat ze doen en niet simpelweg vermeerderen, kunnen deze aandoeningen zoveel mogelijk worden voorkomen. Deze erkende fokkers testen namelijk hun fokdieren op gezondheidseisen. Volgens de rasvereniging Commedia is de Patella Luxatie en de Belastingtest verplicht gesteld. Vaak testen de erkende fokkers zelfs meer dan alleen de verplichte testen. Daarom is een stamboom ook zo belangrijk. Het geeft de fokkers informatie over de achtergrond van de hond en u kunt duidelijk zien dat de ouders geen broer en zus zijn oid. Dat is bij een nest zonder stamboom nooit duidelijk. Sommige mensen gaan op zoek naar Mopshond pups van een particulier of naar een thuisnestje. Vreemde uitdrukking, want mijn pups wonen ook gewoon bij mij in huis.

Veel mensen hebben geen geduld en willen halsoverkop een pup in huis halen. Het kost tijd om de fokker te leren kennen en om de juiste pup te vinden. Een betrouwbare fokker zal zijn pups niet zo snel bij het eerste bezoek aan u meegeven, ook al hebben de pups de juiste leeftijd. Als u de fokker en de pup hebt bezocht en u heeft er een goed gevoel over, slaap er dan toch nog een nachtje over. Het is een belangrijke beslissing waar u (en de fokker) voor de volle 100% achter moet staan. Ook de fokker heeft hierin een beslissing of hij/zij dit pupje aan u toevertrouwd. Wij willen namelijk dat deze pup het allerbeste leventje bij de nieuwe baas gaat krijgen!

Heeft u een fokker gevonden die u aanspreekt, stuur dan niet een mail met de vraag: ‘wat kost ie?’ Dan is de kans groot dat u nooit meer iets hoort. Wij willen namelijk een uitgebreide email, zodat wij al een beetje weten wie u bent, en de reden waarvoor u voor ons ras gekozen heeft!