Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen:

-Wat kost een pup?

De gemiddelde prijs voor een pup als huishond ligt tussen de 1.400 – 1.800 euro. Zo ook bij Of the Pugs Story.
Het prijsverschil hangt af van welke combinatie we gemaakt hebben. Uiteraard krijgen de pups een stamboom en DNA formulier.

-Werkt u met een wachtlijst?

Nee, wij werken niet met een wachtlijst. Dit omdat ik in de eerste instantie voor mijzelf fok. Houd daarom goed mijn website en facebook pagina in de gaten voor beschikbare pups, geplande nesten etc. U kunt ook altijd een email sturen voor deze informatie.

Waar worden uw mopsen op getest?

Onze mopsen ondergaan de verplichte Belastingtest en Patella Luxatie test via Commedia. Daarnaast testen wij de PDE-test

-Wat krijgt de pup allemaal mee als hij gaat verhuizen? Welk voer voert u?

Wij voeren al onze honden en pups lotgering KVV/Dogmeat KVV en Taste of the Wild brok.
Wij zijn voorstanders van KVV en hopen dat u dit wilt blijven voeren. Maar omdat niet iedereen vlees wil geven, leren wij de pups ook brokjes van Taste of the Wild te eten.
Als de pups naar de nieuwe eigenaar gaan krijgen ze daarom KVV en brok mee.
Ook krijgen ze een speeltje en knuffeldoekje mee met de nestgeur.

-Wanneer mag de pup het nest verlaten? Welke entingen heeft de pup dan gehad?

De pups mogen op de leeftijd vanaf 9 weken (binnen Nederland) of vanaf 15 weken (buitenland) verhuizen. Wij enten op 8-12-16 weken.
De pups die in Nederland blijven zijn dan 1 x ingeënt, verschillende malen ontwormd, gechipt en ingeschreven in het NHSB van de Raad van Beheer.
Wij adviseren streng om bij de vervolgentingen van de pup voor een enting zonder Lepto te kiezen. Alle info hierover word uitgebreid meegegeven.
De pups die naar het buitenland gaan verhuizen en dus langer moeten blijven krijgen daarnaast ook hun 2e enting(zonder Lepto) en natuurlijk de verplichte Rabies enting. De 3e enting gebeurt bij de nieuwe baas.

-Als we een Of the Pugs Story pupje hebben, mogen we u dan bellen als we vragen o.i.d hebben?

Altijd, de pup zijn/haar hele leven lang.

-Komen er gezondheidproblemen voor bij de mops?

Ja, zoals ook bij ieder ander ras. Al hebben verschillende rassen vaak wel specifieke rasgebonden gezondheidsproblemen. Klik hier voor meer info.